Als ik aan Pasen denk, dan denk ik aan bloemen en vrolijke kleuren.  Aan vogels die fluiten. Naar buiten gaan en deuren die open gaan. Letterlijk en figuurlijk. Knoppen van bloemen die met hun kopjes nieuwsgierig boven de grond uitsteken. Narcissen en blauwe druifjes. De zon en blauwe luchten. De Paashaas en eieren.
Aan de lente en nieuw leven. Aan de krullende hazelaar waar dan weer van alles aanhangt,  wat met Lente en Pasen te maken heeft. Maar ook aan bloesemtakken met mooie roze bloemetjes.

Voor veel mensen en ook voor mij is de Paashaas het symbool tijdens Pasen. De Paashaas die de eieren verstopt en kinderen die ernaar zoeken. Chocolade eieren dus. Chocolade eieren die in de tuin worden verstopt,  zodat kinderen er in de vroegte van de dag naar kunnen zoeken, in de hoop dat we niet vergeten waar ze zijn verstopt.  En ook van gekookte eieren vrolijk beschilderd en gegeten tijdens het paasontbijt. Hoewel ik ze heerlijk vind, hang ik ze ook liever aan aan een tak.  Als ik aan Pasen denk, dan denk ik aan “vrolijk Pasen”. Dit worden mijn eieren! Van glas.

IMG_1716 IMG_1717
Symboliek voor Ei en Haas:

  • Ei: vruchtbaarheid en nieuw leven
  • Haas: wekt de natuur weer tot leven met het getrommel van zijn poten

Pasen is ook het eind van de vastenperiode die begon met Carnaval. [ voor katholieken ] Eieren dienden vroeger om na de vastenperiode op krachten te komen.